Preskoči na glavni sadržaj
0

Zašto dodati serum s vitaminom C u rutinu njege kože?

Zašto dodati serum s vitaminom C u rutinu njege kože?

Naša koža je kroz život podložena mnogim izazovima koji utječu na njenu strukturu, funkcionalnost i izgled. Normalna koža sadrži visoku koncentraciju vitamina C ali se razina vitamina C u oštećenoj i starijoj koži smanjuje. Zbog niske razine vitamina C u epidermisu, podložnija je oksidativnom stresu i štetnom djelovanju UV zraka.

Što je serum za lice?

Serumi za lice su lagane tekućine ili gelovi na bazi ulja ili vode. Sadrže koncentracije sastojaka koji izrazito hidratiziraju i hrane kožu i lako se upijaju.

Koncept seruma za lice je da će veće količine aktivnih molekula potencijalno prodrijeti u površinu kože za optimalnu učinkovitost. Također, zbog veće koncentracije obično je potrebno kraće vrijeme da se vide vidljivi rezultati.

Mnogi se ljudi pitaju zašto ne mogu jednostavno koristiti hidratantnu kremu umjesto seruma. Iako ne postoji čvrsto pravilo, predlaže se korištenje i jednog i drugog.

 

Uloga vitamina C u njezi kože

Vitamin C se reklamira kao jedan od najboljih sastojaka protiv starenja na tržištu - i ključ za održavanje glatkog, ujednačenog i sjajnog tena.

Moćni sastojak za njegu kože, vitamin C je oduvijek veliki dio naše njege kože, a kada je riječ o uvođenju u našu svakodnevnu rutinu, ništa ne djeluje bolje od seruma s vitaminom C. On ne samo da posvjetljuje kožu nego  pomaže i u održavanju blistave puti i ravnomjeranog tena kože a istovremeno zaglađuje sitne bore.

Vitamin C je neophodan za jačanje organizma. Liječnici nas stalno pozivaju da ga unosimo hranom u dovoljnim količinama. U organizmu ga nikada nije dovoljno, a s druge strane osjeća se nedostatak vitamina C. Osim što je dobar za tijelo, vitamin C ima pozitivan učinak kada se nanese izravno na kožu.

Prije svega, vitamin C je snažan antioksidans koji može neutralizirati slobodne radikale, pomaže u prirodnom procesu regeneracije vaše kože, što pomaže tijelu da popravi oštećene stanice kože.

Nastavite čitati kako biste saznali zašto biste trebali dodati serum vitamina C u svoju rutinu.

Gaia Naturelle vitamin C serum

Prednosti seruma s vitaminom C

Mnogo je prednosti korištenja vitamina C na našoj koži. Oni uključuju:

Hidratizira

Prema pregledu istraživanja iz 2017., većina zdrave kože i organa sadrži visoke koncentracije vitamina C, što sugerira da se vitamin C nakuplja u tijelu iz cirkulacije.

Pokazalo se da magnezijev askorbil fosfat, još jedan derivat vitamina C koji se koristi u njezi kože, ima hidratantni učinak na kožu. Smanjuje transepidermalni gubitak vode (TEWL), omogućujući vašoj koži da bolje zadrži vlagu.

Pomaže smanjiti crvenilo i ujednačiti ton kože

Pokazalo se da vitamin C djeluje kao protuupalno sredstvo kroz svoj antioksidativni kapacitet. To znači da će smiriti Vašu kožu i smanjiti njenu natečenost.

Protuupalno djelovanje vitamina C može pomoći:

  • neutralizirati slobodne radikale koji uzrokuju oksidativna oštećenja
  • optimizirati imunološki sustav kako bi se spriječio upalni imunološki odgovor

Protuupalna svojstva vitamina C također mogu pomoći u smanjenu crvenila, što zauzvrat može ujednačiti ten te posljednično učiniti jasan, glatki ton kože.

Pospješuje proizvodnju kolagena

Vitamin C je dobro poznat po povećanju proizvodnje kolagena kroz proces sinteze kolagena. Zapravo, sinteza kolagena se ne može dogoditi bez vitamina C.

To je zato što je vitamin C esencijalni kofaktor za dva enzima potrebna za sintezu kolagena:

  • prolil hidroksilaze, koja stabilizira molekulu kolagena
  • lizil hidroksilaze, koja osigurava strukturnu čvrstoću

Gaia Naturelle serum s vitaminom C

Pomaže u blijeđenju hiperpigmentacije

Budući da ometa proizvodnju melanina, vitamin C zapravo može izblijediti hiperpigmentaciju.

Hiperpigmentacija - uključujući sunčeve pjege, staračke pjege i melazmu - nastaje kada se melanin prekomjerno proizvodi u određenim dijelovima kože. Može se dogoditi i na područjima gdje su akne zacijelile.

Vitamin C inhibira sintezu melanina smanjujući aktivnost enzima poznatog kao tirozinaza. U dermatologiji se široko koristi za depigmentaciju hiperpigmentiranih mrlja na koži.

Štiti od oštećenja od sunca

Pretjerana izloženost oksidativnom stresu putem zagađivača ili UV zračenja povezana je s smanjenom razinom vitamina C u koži. Razine vitamina C također su niže u starijoj ili fotooštećenoj koži, iako istraživači nisu sigurni je li to uzrok ili posljedica.

Oštećenja od sunca uzrokuju molekule zvane slobodni radikali. To su atomi s nedostajućim elektronom. Slobodni radikali traže druge atome od kojih mogu "ukrasti" elektron - a to može dovesti do značajnog oštećenja kože.

Vitamin C je bogat antioksidansima. Antioksidansi štite zdrave stanice kože “dajući” ovim slobodnim radikalima elektron, čineći ih bezopasnim.

Serum s vitaminom C

Serum s vitaminom C je obnavljajući serum za lice s visokom koncentracijom čistog i stabilnog vitamina C u uljnoj fazi.  Djeluje tako da održava blistavu put i ravnomjeran ten kože a istovremeno zaglađuje sitne bore.

Kombinacija derivata vitamina C, skvalana, šipkovog ulja, vitamina E, bisabolola i koenzima Q10 uspješno štite kožu od vanjskih čimbenika, održava ravnomjeran i sjajan ten, pozitivno djeluje na ožiljke, suhu i grubu kožu. 

Serum nije zamjena za hidratantnu kremu tijekom dana ili noćnu kremu tijekom noći.

Serum za lice Gaia Naturelle se obično nanosi jednom ili dva puta dnevno. Pravilo je očistiti, tonizirati te 1-2 kapljice seruma poiješati s uobičajenom količinom hidratantne kreme i nanijeti na lice.

 

Literatura:

1. Mohammed S. E., Asmah R., Ismail P., Huzwah K., Yehia A., 2015. Effect of vitamin C on inflammation and metabolic markers in hypertensive and/or diabetic obese adults: a randomized controlled trial. Drug Des Devel Ther.

2. Juliet M. P., Anitra C. C., Margreet C. M., 2017. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 9, 8.

3. Pattarawan R., Rungsima W., Akkarach B., Mart M., 2020. Anti‐aging and brightening effects of a topical treatment containing vitamin C, vitamin E, and raspberry leaf cell culture extract: A split‐face, randomized controlled trial. J Cosmet Dermatol. 19, 3.

Dijeli dalje:

*Tečaj €/kn: 7,53450
Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...