Preskoči na glavni sadržaj
0

Kolagen shot

Što je to Kolagen shot?

Tekući dodatak prehrani s hidroliziranim morskim (ribljim) kolagenom, MSM-om, vitaminom C i hijaluronskom kiselinom koji doprinose zdravlju kože, kose, noktiju i zglobova.

Što sadrži i kako se konzumira Kolagen shot?

Kolagen shot sadrži 5'000mg ribljeg kolagena (kolagen tip I), 1'500mg MSM-a, 120mg vitamin C, 30mg hijaluronske kiseline, 2mg cinka, 1,68mg vitamina B6 i 150µg biotina. 

Prije upotrebe bočicu lagano protresite i nalijte 25 ml u malu čašicu koja je priložena u svakom pakiranju. Preporučujemo da popijete svaki dan ujutro natašte. Kolagen možete miješati i sa sokom, vodom, smoothijem ili popijte čisti kolagen. Ne preporučujemo miješati s proteinskim praškovima. Nakon otvaranja Kolagen shot obavezno spremiti u hladnjak.

Rok upotrebe otvorenog Kolagen shot-a je 40 dana, nakon toga će proizvod početi gubiti aktivne nutrijente kao što su cink te vitamini C i B6.

Što sadrži i kako se konzumira Kolagen shot 10'000?

Kolagen shot 10'000 sadrži duplo više hidroliziranog kolagena, hijaluronske kiseline i cinka te više MSM-a i vitamina C od Kolagen shot-a, a dodana mu je i preporučena dnevna doza vitamina D. 

Kolagen shot 10'000 sadrži 10'000mg hidroliziranog morskog (ribljeg) kolagena, 2'000mg MSM-a, 160mg vitamin C, 60mg hijaluronske kiseline, 4mg cinka i 20 µg vitamina D3. 

Prije upotrebe bočicu lagano protresite i nalijte 30 ml u malu čašicu koja je priložena u svakom pakiranju. Preporučujemo da popijete svaki dan ujutro na tašte. Kolagen možete miješati sa sokom, vodom, smoothijem ili popijte čisti kolagen. Ne preporučujemo miješati s proteinskim praškovima. Nakon otvaranja, Kolagen shot obavezno spremiti u hladnjak.

Rok upotrebe otvorenog Kolagen shot-a je 60 dana, nakon toga će proizvod početi gubiti aktivne nutrijente kao što su cink te vitamini C i D.

❗ Ako pijete punu dozu (30ml) Kolagen shot 10’000 dodatno uzimanje vitamina D se ne preporučuje jer proizvodu sadrži preporučenu dnevnu dozu vitamina D3.

Koja je razlika između Kolagen shot-a i Kolagen shot 10'000?

Kolagen shot 10'000 sadrži duplo više hidroliziranog kolagena, hijaluronske kiseline i cinka te više MSM-a i vitamina C od Kolagen shot-a, a dodana mu je i preporučena dnevna doza vitamina D3.

Kolagen shot sadrži vitamin B6 i biotin koji u Kolagen shot 10'000 nisu prisutni.

Za lakšu usporedbu i predstavljanje pripremili smo vam tablicu s točnim vrijednostima aktivnih sastojaka o svakom proizvodu s različitim načinima doziranja.

Aktivni sastojci

KOLAGEN SHOT

KOLAGEN SHOT 10'000

Dnevna doza

50 ml

25 ml

15 ml

30 ml

Riblji kolagen

10'000 mg

5'000 mg

5'000

10'000

MSM

3'000 mg

1'500 mg

1'000 mg

2'000 mg

Vitamin C

240 mg

120 mg

80 mg

160 mg

Hijaluronska kiselina

60 mg

30 mg

30 mg

60 mg

Cink

4 mg

2 mg

2 mg

4 mg

Vitamin B6

3,36 mg

1,68 mg

-

-

Biotin

300 µg

150 µg

-

-

Vitamin D

-

-

10 µg

20 µg

Okus

nar

zelena jabuka

Koliko dana traje bočica od 500ml


10 dana


20 dana


33 dana


16 dana

 Kod koga bi preporučili Kolagen shot 10'000 a ne Kolagen shot?

Zbog veće koncentracije kolagena, MSM i hijaluronske kiseline, Kolagen shot 10’000 bi preporučili kod osoba koje imamo problema sa zglobovima i artritisom te nakon operacija i laserskih zahvata na koži za poticanje bržeg zarastanja i cijeljenja stanica kože.

Osim toga najveća prednost Kolagen shot 10’000 pred Kolagen shot-om je prisutnost vitamina D. Prema zadnjim europskim istraživanjima, većina populacije u zimskim mjesecima ima nedostatak vitamina D i zbog toga ga je potrebno dodavati u obliku dodatka prehrani.

❗ Ako pijete punu dozu (30ml) Kolagen shot 10’000 dodatno uzimanje vitamina D se ne preporučuje jer proizvodu sadrži preporučenu dnevnu dozu vitamina D3.

Kolagen Shot ili Kolagen Shot 10 000?

Kolagen Shot osim hidroliziranog kolagena, hiijaluronske kiseline, MSMa, cinka, vitamina C sadrži biotin i vitamin B6. Prema istraživanjima biotin I vitamin B6 mogu pomoći potaknuti rast i smanjiti opadanje kose kod onih koji imaju pomanjkanje jednog od ta dva nutrijenta. 

Kolagen Shot 10 000 se radi postojećih sastojaka (kolagen, MSM, hijaluron) i dodanog vitamina D preporučuje za osobe koje imaju problema sa zglobovima i artitrisiom, ili recimo nakon operacija radi bržeg zarastanja i cijeljenja stanica kože.

Hidrolizirani kolagen, MSM, hijaluronska kiselina, vitamin C i cink se nalaze u oba proizvoda u različitim količinama. Oba proizvoda su važna za održavanje normalnog stanja kose, kože, nokti, zglobova, kosti, mišićima itd. 

Ne možemo znati koliko je pojedinom čovjeku potrebno vremena, koji tip i koja količina nutrijenta da bi se rezultati očitovali. 

Upravo zato možete birati između dva Kolagen Shota i pronaći svoju idealnu dnevnu dozu.

Za što je sve dobar kolagen?

Kolagen se promovira kao “beauty proizvod“ a zapravo je puno više od toga. Kolagen je najzastupljeniji protein kod sisavaca. Odgovoran je za više bioloških funkcija kao što je pružanje potpore vezivnom tkivu, mišićima i koži. 25% svih proteina u tijelu čini kolagen. Bitan je za kožu, zglobove, hrskavicu, tetive, kosti, zube, nokte.. (Za više informacija možete pročitati blog na našoj stranici).

S koliko godina bi trebali početi uzimati kolagen u obliku dodatka prehrani?

Preporučuje se da se kolagen počne piti oko 25 godine. Tada nam počinje padati proizvodnja kolagena u tijelu i svake godine pada 1,5%. Piju ga i puno mlađi zbog problema s kožom, aknama, prištićima..

Zbog čega je Kolagen shot drugačiji od ostalih kolagena na tržištu?

Kolagen shot je jedini tekući riblji kolagen s dodatkom MSM-a na našim prostorima (i šire). Kombinacija MSM-a, kolagena i vitamina je fantastična i zbog toga imamo puno pozitivnih povratnih informacija.

Što je MSM?

MSM je organski sumpor ili metilsulfonilmetan.MSM je siguran dodatak prehrani koji je na brojnim istraživanjima pokazao da se može uzimati i do 4000 mg/dan. Kolagen shot sadrži 1500 mg u kombinaciji s kolagenom i vitaminom C i donosi puno pozitivnih učinaka na kosi, koži, zglobovima i probavi. MSM se ne može apsorbirati u tijelo bez vitamina C i zbog toga smo u proizvod dodali i vitamin C.

Da li moramo raditi pauze?

Pauze nisu potrebne. Možete ih raditi ako želite. U tom slučaju predlažemo da Kolagen shot pijete tri mjeseca kontinuirano prije nego napravite pauzu.

Smije li se Kolagen shot piti u trudnoći i za vrijeme dojenja?

Proizvod nije testiran na trudnicama. Ja ga nisam pila u trudnoći a kolegica ga je pila. Za vrijeme dojenja je sam ga pila i to od prvog dana. Moram Vam reci da se posavjetujete još sa svojim doktorom.

Kada bi trebala vidjeti prve rezultate?

Na temelju znanstvenih studija ne postoji univerzalno prihvaćen vremenski okvir koliko je vremena potrebno kolagenu da pokaže učinkovitost.

Veća znanstvena istraživanja koja su prikazala pozitivne ishode suplementacije kolagenom su rađene u periodu od 4 - 8 tjedana. Stoga možemo reći kako bi grubi vremenski okvir u kojem možemo uočiti razliku nakon 1 - 2 mjeseca konzumacije, ne prije.

Neki nam javljaju da rezultate vide već nakon 15 dana a neki nakon par mjeseci. Moram reci da nije kod svih isto što je i normalno.

Smijem li piti Kolagen shot ako imam problema sa štitnjačom?

Može se dogoditi da ljudima koji imaju probleme sa štitnjačom smeta MSM koji je u proizvodu. Jako je zanimljivo da ste nam do sada javljali da vam uglavnom pomaže i da vam ne smeta.

Koje nuspojeve mogu imati od kolagena?

Istraživanja su pokazala da su od negativnih pojava mogući:

  • Proljev
  • Osjećaj težine u želucu
  • Osip

Ako ste alergični na ribu onda svakako proizvod nije za vas (sadrži riblji kolagen).

Mora li Kolagen shot biti u hladnjaku?

Nakon otvaranja Kolagen shot čuvajte u hladnjaku. Dok je zatvoren može stajati na sobnoj temperaturi. Rok trajanja je 2 godine dok je zatvoren. Kada se jednom otvori preporučujemo da ga popijete u roku mjesec dana.

Da li je istina da se kolagen razgradi u želucu i da nema nikakvog učinka?

Ne. Istina je da se razgradi u želucu kao i hrana. Razgradi se na aminokiseline. Tijelo te aminokiseline iskoristi i gradi kolagen na mjestima gdje je to najpotrebnije. Proteini se probavljaju u želucu uz pomoć enzima (proteaze). Proteaze razgrade proteine do peptida i aminokiselina koje su esencijalne za djelovanje svih stanica u tijelu. Te aminokiseline se mogu apsorbirati u krvni optok i tako stignu do ciljnog mjesta.

Mogu li muškarci piti kolagen?

Naravno da smiju. Kod muškaraca je isto kao i kod žena. Proizvodnja kolagena u tijelu i njima pada svake godine za 1,5 %. Neka im je, zašto bi kod njih to bilo bolje nego kod nas :)

Muškarci najviše javljaju da im pomaže za koljena, zglobove..

S koliko godina se smije početi piti Kolagen shot?

Po zakonu ga ne smiju piti djeca mlađa od 3 godine. Do 25 godine je proizvodnja u tijelu dobra i nema potrebe za dodavanjem kolagena ali neki ga piju jer im pomaže za duge probleme (o tome smo vec pisali..).

Mogu li naručiti za inozemstvo preko vaše stranice?

Možete izvršiti narudžbu preko ove iste stranice, samo sa popisa odaberite državu. Poštarina je 10 eura ali je besplatna u iznosu od 90 eura ili više.

U slučaju Irske I UK nema besplatne poštarine. Također, šaljemo preko GLSa.

Mogu li popiti kavu nakon kolagena?

Što se tiče kave, mišljenja su podijeljenja. Još nema čvrstih znanstvenih dokaza da kava na bilo kakav način utječe na djelovanje kolagena u organizmu. Slobodno možete piti I jest bilo što nakon Kolagena.


 

Preporučujemo

*Tečaj €/kn: 7,53450