Preskoči na glavni sadržaj
0

Kolagen shot

Kolagen shot

Kolagen shot je koncentrirani, dodatak prehrani koji sadrži riblji hidrolizirani kolagen, vitamine i minerale koji djeluje iznutra prema van. Sadrži:

 • 5000 mg kolagena
 • 1500 mg MSM-a
 • 30 mg hijaluronske kiseline,
 • vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, kostiju i hrskavice
 • vitamin B6 koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti, ima ulogu u metabolizmu stvaranja energije i imunološkom sustavu
 • biotin koji doprinosi održavanju zdrave kože i kose te normalnom metabolizmu stvaranja energije
 • okus nara

Neto količina 500 ml

32,80 € 247,13 kn Na zalihama

Dodatni popust prilikom narudžbe većih količina

Količina Cijena po komadu Popust  
5 komada 31,16 € 234,78 kn 5 % U košaricu
10 komada 29,52 € 222,42 kn 10 % U košaricu
15 komada 27,88 € 210,06 kn 15 % U košaricu
20 komada 26,24 € 197,71 kn 20 % U košaricu

Bez laktoze

Bez šećera

Bez GMO

Dijeli dalje:


Opis proizvoda

Kolagen i MSM u tekućem obliku – Kolagen shot je novi, koncentrirani dodatak prehrani za cjelokupnu njegu tijela.

Klinički dokazano pomaže u poboljšanju elastičnosti i strukture kože. Smanjuje pojavu bora te pomaže u poboljšanju tonusa i čvrstoće kože.

Dodatak prehrani Kolagen shot sadrži hidrolizirani riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena.

Što sadrži Kolagen shot?

Kolagen shot sadrži 5000 mg ribljeg kolagena, 1500 mg MSM-a, 30 mg hijaluronske kiseline, 150 µg biotina, 120 mg vitamina C, 1,68 mg vitamina B6 i 2 mg cink.

Za što preporučujemo dodatak prehrani Kolagen shot:

PODRUČJE DJELOVANJA

ODOBRENE ZDRAVSTVENE TVRDNJE*

ZA KOŽU

Kolagen shot sadrži biotin i cink koji doprinose održavanju zdrave kože i vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože.

ZA KOSU

Kolagen shot sadrži biotin i cink koji doprinose održavanju zdrave kose.

ZA NOKTE

Kolagen shot sadrži cink koji doprinosi održavanju normalnih noktiju.

ZA KOSTI

Kolagen shot sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kosti.

ZA HRSKAVICU

Kolagen shot sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice.

ZA IMUNITET

Kolagen shot sadrži vitamin C, B6 i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

ZA ENERGIJU

Kolagen shot sadrži vitamin C, B6 i biotin koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije.

ZA SMANJENJE UMORA I ISCRPLJENOSTI

Kolagen shot sadrži vitamin C i B6 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

ZA ŽIVČANI SUSTAV I PSIHOLOŠKE FUNKCIJE

Kolagen shot sadrži vitamin C koji doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i psiholoških funkcija.

ZA ZAŠTITU OD OKSIDATIVNOG STRESA

Kolagen shot sadrži vitamin C i cink koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

ZA POVEĆANJE APSORPCIJE ŽELJEZA

Kolagen shot sadrži vitamin C koji povećava apsorpciju željeza.

* Uredba komisije (EU) br. 432/2012 od 16.svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji koje se navode na hrani, osim onih koje se odnose na smanjenje rizika od bolesti te za razvoj i zdravlje djece

Komu je Kolagen shot namijenjen?

Kolagen shot je namijenjen za osobe starije od 20. godina. Tada se počinje smanjivati zaliha vlastitog kolagena u tijelu. Po podacima istraživanja, naš organizam nakon 20. godine života, svake godine proizvede 1,5% manje kolagena. Primjeren i za tinejdžere s problematičnom kožom sklonom aknama.

Kolagen shot - klinički dokazano djelovanje

Do sada smo o učinkovitosti Kolagen shot-a pisali na temelju istraživanja provedenih na različitim proizvodima koji sadrže kolagen i MSM. Od danas nadalje, možemo dokazati da kombinacija 5'000 mg kolagena i 1'500 mg MSM u 12 tjednoj studiji pokazuje izvanredne rezultate na koži u usporedbi s proizvodima koji ne sadrže visoke doze MSM-a.

Neovisni institut je proveo randomiziranu, dvostruko slijepu, s placebom kontroliranu kliničku studiju. U kliničkoj studiji je sudjelovalo 107 žena u dobi od 40 do 65 godina.

Cilj studije je bio provjeriti učinkovitost našeg proizvoda Kolagen shot-a kod stimulacije sinteze kolagena i elastina u dermalnom sloju kože.

Predstavljamo vam rezultate istraživanja nakon 12 tjedna konzumacije formule koja je sadržavala 5'000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, 1'500 mg MSM-a i 80 mg vitamina C:

 • 20 % poboljšanje gustoće dermisa,
 • 3,6 % poboljšanje debljine dermisa,
 • 32 % poboljšanje hidratizacije kože,
 • 12 % glađa koža (poboljšanje teksture kože),
 • 14 % smanjena dubina pora i 12 % manji volumen bora.

Više o klinički dokazanom djelovanju Kolagen shot-a i detaljima istraživanja možete pročitati ovdje.

Zašto je Kolagen shot učinkovitiji od drugih dodataka prehrani na bazi kolagena?

Sa svojom niskom molekularnom masom i malom veličinom molekule, riblji kolagen je 1,5 puta bolje iskoristiv u usporedbi s goveđim i svinjskim kolagenom, osim toga dodaci prehrani u tekućem obliku imaju do 10 puta bolju apsorpciju nego oni u prahu ili u tabletama. U usporedbi s drugim super koncentriranim nutrikozmetičkim proizvodima koji sadrže kolagen je Kolagen shot odličnog okusa, bez šećera i masnoća.

Osim toga sadrži visoke doze MSM-a koji u našem tijelu djeluje kao donor sumpora. Odmah nakon kalcija i fosfora je sumpor treći najzastupljeniji mineral u ljudskom tijelu. Iznimne je važnosti kod sinteze 2 aminokiselina cisteina i metionina koje između ostalih tvore protein kolagena. Upravo zbog toga je sumpor prisutan je u svim tkivima, kao sastavni dio vezivnog tkiva a čak polovica je lokalizirana u koži, kostima i mišićima.

U Kolagen shot su dodani vitamin B6 koji doprinosi sintezi cisteina i vitamin C koji doprinosi normalno stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, hrskavice, hostiju, zubi i desni. Kombinacija sastojaka povećava stvaranje kolagena i smanjuje raspadanje kolagena što dovodi do održavanja (tj. smanjuje gubitak) funkcije tkiva kože, kosti, hrskavice, tetiva, desni i krvnih žila.

Iznimno važan aktivni sastojak je vitamin C koji doprinosi normalno stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, hrskavice, hostiju, zubi i desni. što znači da povećava stvaranje kolagena i smanjuje raspadanje kolagena što dovodi do održavanja (tj. smanjuje gubitak) funkcije tkiva kože, kosti, hrskavice, tetiva, desni i krvnih žila.

Spojivši sve komponente u jedan proizvod dobijemo savršenu sinergija sastojaka koji podupiru sintezu kolagena u našem tijelu. I time dokazujemo da svaki sastojak u našem proizvodu ima svoju svrhu i pruža dobrobit za cijeli organizam.

Kako djeluje Kolagen shot?

Kolagen shot sadrži riblji kolagen sa širokim spektrom veličina molekula peptida. To omogućuje odličnu apsorpciju kolagena tamo gdje ga tijelo najviše treba. Naše tijelo u procesu starenja gubi određene nutrijente.

Upute za upotrebu

Preporučenu dnevnu količinu (25 ml) odmjerite s priloženom plastičnom čašicom i popijte. Za najbolju apsorpciju Kolagen Shot uzmite natašte.

Jednom kada bočicu otvorite držite u frižideru, do tada možete držati na sobnoj temberaturi, rok trajanja je 2 godine od dana proizvodnje. Prije upotrebe protresite.

Ukoliko želite možete preporučenu dozu Kolagen shota pomiješati s vodom, sokom ili u kombinaciji sa smoothijem.

U tekući Kolagen shot je dodana mala količina umjetnog sladila (neophodno dodana zbog MSMa koji ima težak okus i miris), bez šećera, bez glutena i bez masti.

kolagen

Oblik: 500 ml bočica s čašicom za doziranje u kartonskoj kutiji. Dovoljno za 20 dana upotrebe.
Preporučena dnevna količina: je 25 ml (plastična čašica koju dobijete uz bocu)

Upozorenje: Preporučene dnevne količine odnosno doze se ne smije prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Čuvati izvan dosega djece! Ne preporučujemo proizvod u slučaju alergije na bilo koji sastojak.

Aktivni sastojci

HIDROLIZIRAN RIBLJI KOLAGEN TIPA 1 – najbolji mogući izvor kolagena. Kolagen tipa 1 je najčešća bjelančevina u tijelu, predstavlja 80 % dermisa. Konzumacija kolagena dokazano smanjuje učinke starenja, regenerira kosti i zacjeljuje rane. Riblji kolagen ima malu molekulsku masu i manju molekulu u usporedbi s drugim vrstama kolagena, što omogućuje bolju apsorpciju u tijelo.

MSM – organski sumpor je sastojak koji je prirodno prisutan u voću, povrću i kravljem mlijeku. Sumpor je treći je najzastupljeniji mineral u našem tijelu iza kalcija i fosfora. Prisutan je u svim tkivima kao sastavni dio vezivnog tkiva a čak polovica je lokalizirana u koži, kostima i mišićima. U našem tijelu sumpor sudjeluje u izgradnji aminokiseline cistein koja sastavlja kolagen. Zbog pozitivnih utjecaja na tijelo ga često nazivamo mineralom ljepote.

HIJALURONSKA KISELINA – niti jedna druga biološka tvar ne može vezati toliko vode kao hijaluronska kiselina što znači da je odlična hidratacijska tvar. U tijelu ju nalazimo u koži gdje održava kožu hidratiziranu, dok u zglobovima ima ulogu lubrikanta koji „podmazuje“ zglob što omogućuje nesmetanu pokretljivost zglobova.

VITAMIN C – potiče nastanak kolagena u tijelu koji je nužno potreban za normalno djelovanje žila, kostiju, hrskavica, kože, desni i zubi. Osim toga doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sustava za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti, smanjuje umor i iscrpljenost te doprinosi psihičkoj funkciji.

VITAMIN B6 – doprinosi normalnoj sintezi cisteina, ima ulogu u metabolizmu stvaranja energije te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Osim toga održava funkciju imunološkog sustava te regulira hormonsku aktivnost.

BIOTIN – doprinosi očuvanju zdrave kože i kose te ima ulogu u metabolizmu stvaranje energije.

CINK – doprinosi očuvanju zdrave kože, kose i noktiju. Osim toga ima ulogu u procesu dijeljenja stanica i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

BREZ GLUTENA
BREZ GSO
BRE LAKTOZE
BREZ SLADKORJA
 

Hranjiva vrijednost

    RDA**
Energetska vrijednost 96 kJ/23 kcal 1 %
Masti, od čega:
– Zasićene masne kiseline
0 g
0 g
0 g
0 g
Ugljikohidrati, od čega:
– Šećeri
– Polioli
2 g
0 g
2 g
1 %
0 %
N/A***
Vlakna < 0,5 g 0 %
Bjelančevine 4,5 g 9 %
Sol* <0,01 g 0 %
Hidrolizirani riblji kolagen 5000 mg N/A***
MSM 1500 mg N/A***
Hijaluronska kislina 30 mg N/A***
Vitamin C 120 mg 150 %
Vitamin B6 1,68 mg 120 %
Biotin 150 mcg 300 %
Cink 2 mg 20 %
*Sadržaj soli posljedica je prirodno prisutnog natrija.

**RDA = preporučeni dnevni unos koji vrijedi za prosječnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal).
**N/A = preporučeni dnevni unos nije naveden.

Više o pozitivnim učincima i dosadašnjim iskustvima možete pročitati na našem Instagram i FB profilu.

Proizvod je napravljen u slovenskoj firmi u skladu s visokim standardima za kakvoću; HACCP, GMP i ISO 22000.

Općenito o kolagenu

Kolagen je najzastupljeniji proteink od sisavaca. Odgovoran je za više bioloških funkcija kao što je pružanje potpore vezivnom tkivu, mišićima i koži. 25% svih proteina u tijelu čini kolagen. Kolagen je složeni protein koji se sastoji od čak 19 različitih aminokiselina koje imaju značajan utjecaj na naše tijelo.

Vjerujem da ste već primijetili poplavu dodataka prehrani s kolagenom na tržištu. Dodaci prehrani s kolagenom su postali jedni od najtraženijih dodataka prehrani u zadnje vrijeme. Malo se zezamo ali ima istine u tome - dodaci prehrani s kolagenom rastu kao gljive poslije kiše. Zašto je to tako? Da li je to opravdano?

Da je. Sada se vjerojatno pitate zašto.

Kolagen i elastin su molekule odgovorne za elastičnost i čvrstoću vezivnog tkiva uključujući kožu, kosti i zglobove.

Kolagen se nalazi u hrskavici, koži, zubima, noktima, tetivama i kosi. Poznajemo čak 16 vrsta kolagena, a 80-90% kolagena u tijelu su vrste I, II i III. Najzastupljeniji kolagen u tijelu je kolagen tipa I.

A što zapravo kolagen tipa I predstavlja u tijelu?

 • 90% bjeloočnica,
 • 80% tetiva,
 • 75% kože,
 • 60% hrskavice,
 • 30% kosti,
 • 1 - 10% mišićne mase.

Znate li kada počinjemo stariti? Nakon 25 godina. Tada nam počinje padati vlastita proizvodnja kolagena u tijelu. Prema podacima, očekuje se da će tijelo proizvoditi 1,5% manje kolagena svake godine nakon 25. godine života.

Shot kolagena sadrži hidrolizirani kolagen. To znači da se u procesu izrade dodatka prehrani s kolagenom koristi proces hidrolize u kojem se kolagen razgrađuje na manje komponente koje se zovu peptidi. Peptidi se lakše razgrađuju u probavnom sustavu na njihove osnovne gradivne jedinice - aminokiseline, te se prema tome lakše apsorbiraju.

U Kolagen shot-u je i vitamin C koji omogućuje bolju apsorpciju kolagena u tijelu. Vitamin C ima jako bitnu ulogu u našem tijelu:

 1. Ima ulogu kod djelovanja imunološkog sustava za vrijeme intenzivne tjelesne aktivnosti i nakon nje
 2. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje žila
 3. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje kosti
 4. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno djelovanje hrskavice
 5. Ima ulogu kod nastajanja kolagena za normalno funkcioniranje desni
 6. Doprinosi oslobađanju energije kod metabolizma
 7. Doprinosi normalnom djelovanju živčanog sustava
 8. Doprinosi normalnom psihološkom djelovanju
 9. Ima ulogu kod rada imunološkog sustava
 10. Ima ulogu kod zaštite stanica od oksidativnog stresa
 11. Doprinosi smanjenju iscrpljenosti i umora
 12. Doprinosi k obnovi reduciranog oblika vitamina E
 13. Povećava apsorpciju željeza

Klikni na recenzije korisnika


Sastojci

Voda, hidrolizirani kolagen (ribe), sladilo: ksilitol (7%), MSM (metilsulfonilmetan), vitamin C (L-askorbinska kiselina),  kiselina: jabučna kiselina, mliječna kiselina, arome, hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat), konzervans: kalijev sorbat, cink (cinkov glukonat), boja: likopen iz crvene rajčice, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), biotin (D-biotin), sladilo: sukraloza.

Mišljenje korisnika

| Preporuka prijateljima: DA
"Presavršen. Koža blista, nokti čvršći. Preporučujem ga svima. Koristim ga već dvije godine. Ma odličan."
- Suzana, Labin
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan proizvod, za lice,za kosu,za cijeli organizam."
- Natasa Vukovic
| Preporuka prijateljima: DA
"Koristim kolagen godinu dana. Frizerka mi više puta komentirala da imam puno mlade kose,a i sama sam primijetila da je zdravija i minimalno opada. Nokti više ne pucaju kolko su čvrsti i rastu jako brzo kao i kosa. Koža tijela i lica je uvijek hidratizirana i sjaji. Hvala Vam! Ema,Čakovec"
- Ema, Čakovec
| Preporuka prijateljima: DA
"Nema boljeg proizvoda! ❤️ Već nakon prve boce je pokazao rezultate, kosa, nokti, nema osjećaja umora i iscrpljenosti... Pijem 4mj i ne mogu sad zamisliti dan bez kolagen shota! ????Svima ga toplo preporučam, isplati se!????"
- Laura M.M., SPLIT
| Preporuka prijateljima: DA
"Upravo pijem 4-tu bocu, kosa puna sjaja ne opada, koža savršena, bolovi u zglobovima smanjeni... A još jedna bitna stvar moji doma svi oboljeli od gripe, mene zaobišla uvjerena sam od Kolagena ."
- Emanuela Letić, Veli Lošinj
| Preporuka prijateljima: DA
"Odlično!"
- Jagoda Žegrec, Stubičke Toplice
| Preporuka prijateljima: DA
"Dakle, proizvod je ispunio sva moja očekivanja! Poslije poroda sam gotovo ostala bez kose, te uz prijateljičinu preporuku naručila vaš proizvod. Moram priznati da sam bila skeptična ispočetka, ali WOW!! Mlada kosa je počela nenormalno rasti, čak i na mjestima na kojima je ni prije poroda nisam imala! Kosa je bujnija, nokti čvrsti, koža blista, trepavice vidljivo bujnije... Sve preporuke i hvala što postojite! "
- Nikolina Došlin, Pitomača
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan proizvod! Popila sam 3 bočice i piću do daljnjeg! Vidno poboljšanje tonusa kože, izbljedjeli su flekovi na koži, nokti čvrsti i jaki, kosa raste i ojačala je...Preporuka svima. Hvala!"
- Ruzica Ćurković, Zagreb
| Preporuka prijateljima: DA
"Prvi put naručila prije tri godine i od tada moje jutro ne počinje bez kolagena. Nokti, kosa, koza savršeni a što je najvaznije Pigment fleke koje sam imala po licu su posle 15 godina i toliko bačenog novca na sve moguće preparate koje sam isprobala nestale. Hvala što postojite"
- Ljubica Geljic, Offenau
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan, prezadovoljna sam."
- Marija Kordić
| Preporuka prijateljima: DA
"Jako dobar proizvod,puno mlade kose izrasta a trepavice su mi znatno narasle da naprosto nisam mogla vjerovati i lice mi se pomladilo,odlična iskustva ,wow!❤️❤️❤️"
- Metka Dulić, Rovinj
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan, pijem treću bocu i prezadovoljna!!!!!!"
- Anela Vučković, Metković
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan proizvod! Pijem ga godinu dana."
- Ana Marija
| Preporuka prijateljima: DA
"3 bocice popila.Ispunio sva moja očekivanja.Prezadovoljna."
- Marija Petrovic, Pula
| Preporuka prijateljima: DA
"Pijem ga već godinu dana. Prezadovoljna. Vidljivi rezultati na kosi i pigmentnim mrljama. Preporučila ga trima kolegicama koje su ga počele koristiti."
- Gordana Tomas, Dražice
| Preporuka prijateljima: DA
"Moje kćeri i ja super zadovoljne, ocistilo se lice, kosa gusta i zdrava a moji nokti više na pucaju iako sam stalno u vodi i raznim kemikalijama.... Super proizvod!!!!!"
- Marina Jurjević, Rijeka
| Preporuka prijateljima: DA
"Prezadovoljna!"
- Barbara Margitic, Kraljevica
| Preporuka prijateljima: DA
"Savrsen,,,,,prvi put pisem.za neki proizvod,,,ee ovo je otkrice, BRAVO!!!❤KOSA VRH,NOKTI ĊVRSĊI,,,LICE BLISTA,,,BRAVOOOOO!!!❤❤❤"
- Dragica Keža, METKOVIĊ
| Preporuka prijateljima: DA
"Ich habe es ein Monat getrunken und ich denke nicht daran aufzuhören. Es ist fantastisch und meine Haut und Haare, einfach toll!!!!! Wunderbar tolles Produkt."
- Bonita Gudelj, Wien
| Preporuka prijateljima: DA
"Najbolji proizvod na trzistu. Nakon samo 1 boce, moji nokti koji su bili grizeni preko 20 godina i gelirani preko 5 godina, sada su prirodno dugi i cvrsti. Lice mi je cistije, a kosa manje odpada. Svakako preporucam!"
- Iva, Zadar
| Preporuka prijateljima: DA
"Savršeni proizvod za kožu, kosu i nokte!!!"
- N.V., Kraljevica
| Preporuka prijateljima: DA
"Šta reći nego kupite što prije te odmah konzunirajte, savršeno"
- Ivana Mustapić, Split
| Preporuka prijateljima: DA
"Odličan,popila sam prvu bocu i zadovoljna sam prvim rezultatima,nastavit ću ga koristiti i dalje."
- Mirsada Hasović, Žrnovnica
| Preporuka prijateljima: DA
"Nokti su mi čvršći nego ikad. 4 bočice sam do sada popila."
- Ružica, Osijek
| Preporuka prijateljima: DA
"Oduševljena sam ovim proizvodom! Trenutno sam na sedmoj boci, koža mi je bilstavija i zdravija, borice na čelu su manje. Na zaliscima koje sam dobila posljednjih godina konačno raste mlada kosa dok se opadanje kose drastično smanjilo. Hvala Vam "
- Marija Humek
| Preporuka prijateljima: DA
"Proizvod sam kupila za sina koji ima problema sa prištićima...rezultate koje vidim su više nego dobro tako da i dalje koristimo ova odličan proizvod."
- Sanja Turčin, Zagreb
| Preporuka prijateljima: DA
"Odlican je! Trenutno sam na 12-oj boci, tocnije godina dana sam zadovoljna ovim proizvodom. Kosa, koza - preporodena!"
- Mirjana Kocis, Čakovec
| Preporuka prijateljima: DA
"Najbolji proizvod na tržištu,nokti,kosa,koža ma sve WOW!Hvala Vam"
- Ivana Peer, Pregrada
| Preporuka prijateljima: DA
"Odlicnooo!!!"
- Marijana Pavlin, Samobor


Jeste li kupili ovaj proizvod?  

  

Srodni proizvodi

*Tečaj €/kn: 7,53450