Preskoči na glavni sadržaj
0

Dodaci za njegu

8 proizvoda
Poredaj po:

Zašto je čišćenje kože tako važno?

Kvalitetna njega kože lica započinje i završava s čišćenjem kože. Ako tijelo zahtijeva hranu za obavljanje svih procesa u našem tijelu onda I naša koža zahtijeva pravilnu svakodnevnu njegu da bi održavala čvrstoću I blistav izgled.

Koža je naš najveći organ koji predstavlja čak 15% tjelesne težine odraslog čovjeka. Kroz život je koža izložena mnogim izazovima koji utječu na njezinu strukturu, funkcionalnost i izgled.

Primarna uloga kože je da djeluje kao barijera protiv štetnih utjecaja iz okoline, što dolazi do izražaja njezinom jedinstvenom strukturom. Kako bi koža učinkovito obavljala svoju zadaću, potrebna joj je pravilna i prije svega učinkovita njega.

Kroz dan se na koži nakupljaju nečistoće kao što su sebum i ostaci šminke. Što znači da ako kožu ne njegujemo pravilno, manje će nas štiti od nečistoća, slobodnih radikala i sunca.

Prednosti redovnog čišćenja kože lica

  1. Uklanjanje mrtvih stanica i nečistoća

Kroz dan se na koži neprestano nakupljaju zagađivači, virusi, bakterije, nečistoće i stare (mrtve) stanice kože. Glavna korist čišćenja lica je uklanjanje prljavštine, ulja i drugih neželjenih ostataka.  Svakodnevno pranje lica uklanja te nečistoće i osigurava svjež izgled kože.

Bez redovitog pranja, nebi imalo smisla koristiti druge proizvode za njegu kože jer bi vaša koža bila prekrivena  debelim slojem prljavština i nečistoća.

  1. Povećanje hidratacije kože

Redovno čišćenje lica (zajedno s dobrom hidratantnom kremom) je važan čimbenik koji pomaže koži u održavanju odgovarajuće razine hidratacije. Dehidrirana koža postaje gruba, ostarjela I naborana dok navlažena koža izgleda svježe i mladoliko.

  1. Održavanje čiste kože

Sitne žlijezde lojnice koje se nalaze ispod površine kože proizvode loj kojeg nazivamo sebum- Sebum je odgovoran za zaštitu kože od svih opasnosti vanjskog svijeta. Žlijezde lojnice upotrebljavaju folikule dlaka u koži kao put kojim loj dolazi do površine kože (vanjskog sloja) i tvore barijeru koja sprječava prodiranje bakterija i drugih štetnih čimbenika.

Prekomjerno nakupljanje nečistoća na površini može začepiti folikul (poru) u kojem se zadržava sebum, znoj i mrtve stanice kože. Nedostatak sebuma na površini kože omogućuje bakterijama da prodiru u folikul i uzrokuju upale. Zbog toga nastaju akne.

Pravilnim čišćenjem, očistimo pore od nečistoća i tako spriječimo nakupljanje prljavštine, čime se omogućuje nesmetan pristup masnog sebuma do površine kože; tako smanjujemo mogućnost stvaranja akni.

Prednosti korištenja soničnog uređaja za čišćenje lica?

Čišćenje kože je temelj svakodnevne njege kože. Bez redovitog čišćenja, vaša koža bi bila prekrivena debelim slojem prljavštine i nečistoće, zbog kojih bi proizvodi za njegu lica teško prodirali u kožu.

Sonični uređaj za čišćenje lica je visokotehnološki kozmetički dodatak za njegu, osmišljen za dubinsko čišćenje kože lica. Visokofrekventne vibracije s mekim silikonskim četkicama iz pora učinkovito izvlači prekomjernu masnoću i ostatke šminke, dubinski čisti kožu i pore te poboljšava izgled vaše kože.

Sonični uređaji se razlikuju po boji. U ponudi tri boje: pink, mint i lavanda.

Ujedno pruža jedinstvenu i opuštajuću masažu cijelog lica. S uređajem možete masirati nos s obije strane te kožu oko očiju, opustiti mišiće, ukloniti mrtve stanice kože, pospješiti regeneraciju stanica, smanjiti bore, povećati čvrstoću i time doseći anti-age učinak te probuditi prirodni sjaj kože.

U našu ponudu smo također dodali i višekratne blazinice za čišćenje lica. Nježne blazinice za višekratnu upotrebu iz mikrovlakana temeljito će ukloniti i najtvrdokorniju šminku i to samo s toplom vodom, bez grubog trljanja kože.

Jeste li znali da u svakodnevnoj rutini skidanja šminke u prosjeku potrošimo 3 pamučne blazinice za jednokratnu upotrebu?

Za izradu paketa od 100 pamučnih blazinica za jednokratnu upotrebu, koje u prosjeku potrošimo u samo 33 dana, je potrebno čak 1000 litara vode.

Pa usporedimo blazinice za višekratnu upotrebu koje će izdržati više od 1000 korištenja!

Prednosti višekratnih blazinica za čišćenje lica nad običnim pamučnim blazinicama:

  • ekološki su prihvatljivije,
  • kao stvorene za putovanja,
  • zauzimaju malo prostora,
  • nježne za kožu,
  • jednostavne za korištenje.
*Tečaj €/kn: 7,53450