Preskoči na glavni sadržaj
0

Njega kože ljeti

Njega kože ljeti

Kako su došle ljetne vrućine, tako je naša koža počela doživljavati promjene. Zar ne? S visokom temperaturom i vlagom tijekom cijelog dana, vaša koža počinje zjapiti za većom zaštitom - od onih neugodnih osipa i opeklina do tvrdoglave preplanule kože i akni.

Stoga je bitno da odmah primijenite idealnu njege kože, kako biste se klonili neželjenih ljetnih problema s kožom. Pogledajmo kako.

Kako ljeto utječe na vašu kožu?

Kako se dižu temperature zraka i vlažnost u okolišu raste, žlijezde lojnice vaše kože počinju proizvoditi višak sebuma (prirodnog ulja). Izlučeno ulje se zalijepi na površinu kože, što dovodi do ljepljivosti, masnoće i začepljenih pora.

Izbijanje akni, najčešći je problem koji se javlja ljeti. Osobe s masnom kožom sklonije su tome, jer se bakterije i sebum kože miješaju sa znojem te začepljuju pore koje vode do akni.

Kada je vaša koža izložena štetnim UV zrakama, povećava se proizvodnja melanina, koji štiti kožu od oštećenja sunca.1 Melanin ima fotozaštitna svojstva. Veća proizvodnja melanina čini kožu tamnijom i preplanulom. Ostali preplanulosti, UV zrake mogu uzrokovati neželjene reakcije poput ​​svrbeža kože, opekline od sunca i osip zbog osjetljivosti na sunce.

Što uključuje njega kože ljeti?

  1. Očistite kožu od prekomjerne masnoće

Ljeti se masna koža može još više mastiti. Koristite proizvode za pranje lica koje odgovara vašem tipu kože koje može dubinski očistiti i ukloniti svu prljavštinu i nečistoće. Osobe sa suhom kožom trebat će blaga sredstvo za čišćenje bez alkohola i pH neutralna. Osim proizvoda za pranje lica, jedan do dva puta tjedno koristite prirodne maske na bazi gline ili aktivnog ugljena koje će ukloniti nečistoće i višak loja s kože.

Prirodna maska za lice Gaia Naturelle

  1. Odlučite se za dobru rutinu njege kože

Izaberite idealnu rutinu njege za vaš tip kože i sveto ju slijedite. Koristite hijaluronsku kremu za lice koja će hidratizirati vašu kožu i vratiti joj izgubljenu vlagu. Ako ima SPF, još bolje. Izbjegavajte teške i masne kreme koje će dati dodatnu težinu vašoj koži, začepiti pore i uzrokovati pretjerano znojenje. Čišćenje, toniranje i vlaženje dva puta dnevno pomoći će da vaša koža ostane čista i svježa.

hijaluronska krema za lice Gaia Naturelle

  1. Uključite antioksidanse u svoj režim njege kože

Antioksidativni serumi čine čuda za hidrataciju vaše kože. Osim toga, štite kožu, pomažu u jačanju kolagena i neutralizira slobodne radikale kako bi spriječili oštećenje kože. Serum s vitaminom C dobra je opcija za ljetnu rutinu njege kože. Vitamin C je snažan antioksidans i čistač slobodnih radikala koji štiti vašu kožu od oštećenja uzrokovanih UV zrakama. Osim toga pomaže u smanjenju pigmentacijskih mrlja uzrokovane štetnim djelovanjem UV zraka. Alternativno, pojačane doze vitamina C možete ga dodati u svoju prehranu tako da unosite veće količine citrusa, zelenog lisnatog povrća, zelenog čaja ili uzimate dodatke prehrani s vitaminom C. Kolagen shot sadrži visoke doze vitamina C i MSM-a koji djeluju kao antioksidansi i aktivatori proizvodnje kolagena i elastina u koži.

vitamin C serum Gaia Naturelle

  1. Održavajte svoju kožu hidratiziranom

Hidratacija je ključna u svakom trenutku tijekom ljeta. Nakon što navečer umijete lice, možete koristiti hidratantnu masku za lice koja će pružati dodatnu hidrataciju dok spavate. U redovitim intervalima osvježite lice vodom ili nosite maglicu za lice kako biste osvježili kožu.2

Osim toga održavanje dobre higijene je vrlo važno tijekom ljeta. Hladna, osvježavajuća kupka za laku noć i dobro ujutro ukloniti sloj nečistoća i znoja koje će spriječiti nastanak osipa zbog vrućine.

  1. Piling za zdravu kožu

Koristite piling za lice barem dva puta tjedno kako biste uklonili višak nečistoća i masnoće s kože. Piling za lice ne preporučujemo u situacijama kada je vaša koža opečena od sunca, jer bi moglo izazvati još veću iritaciju. Nježnim i kružnim pokretima i odstraniti ćete sve mrtve stanice. Ne zaboravite napraviti piling usana i vrata, jer i oni trebaju dodatnu njegu.

  1. Koristite kremu sa zaštitnim faktorom

UVA i UVB zrake mogu biti vrlo opasne. Osim što vam daju prekrasnu preplanulost, mogu uzrokovati prerano starenje, staračke pjege, fine linije i bore. Dobra krema za sunčanje sa SPF 30-50 od vitalnog je značaja za ljetne mjesece za sve tipove kože, čak i ako većinu vremena boravite u zatvorenom prostoru. Kada ste na moru, nakon što izađete iz vode, ponovno nanesete kremu za sunčanje.3

  1. Izbjegavajte tešku šminku

Teška šminka u kombinaciji s visokim temperaturama, zatvara pore i sprječava koži da diše. Ako se morate šminkati, umjesto teške podloge i druge kozmetike, razmislite o korištenju toniranog balzama za usne i tonirane hidratantne kreme.

  1. Ne zaboravite na svoje oči, usne, noge i stopala

Uvijek nosite sunčane naočale, kako biste se manje mrštili i zaštitili oči od štetnih sunčevih zraka. Koristite hidratantni gel ispod očiju i balzam za usne sa SPF-om ispod ruža. I noge, a ponajviše stopala, vole kada im napravite piling i nahranite losionom za tijelo s hijaluronom, osobito ako nosite otvorene sandale i kratke haljinice.

hijaluronski losion za tijelo Gaia Naturelle

  1. Pijte više vode i voćnih sokova

Vaš unos vode ljeti trebao bi biti minimalno 2-3 litre dnevno. Kokosova voda, lubenice i svježi sokovi dobar su način da ostanete hidratizirani. Voda će vašem tijelu pomoći kod izbacivanju štetnih toksina.

  1. Prijeđite na sezonsko voće i povrće

U svoj ljetni jelovnik uključite salate i povrće kao što su krastavac i zelena salata – oni pomažu ohladiti tijelo iznutra. Sezonsko voće poput lubenice, dinje i agruma, također pomažu u održavanju zdrave kože.

  1. Izbjegavajte slatka pića

Zbog viška šećera, slatka gazirana pića vas čine tromo. Osim toga, nemaju nikakvu vrijednost tijelu jer nemaju svojstva hidratacije. Čine vas nezdravim i pomažu kod debljanja, zbog toga umjesto cole naručite limunadu ili domaći ledeni čaj bez dodanog šećera.

  1. Nosite prozračne tkanine

Pamuk i lan su najbolje tkanine za ljeto. Nosite laganu i široku odjeću. Izbjegavajte usku odjeću od sintetičkih tkanina. To može povećati vašu nelagodu i potaknuti jače znojenje, što uzrokuje svrbež kože i može dovesti do infekcija.

  1. SOS za opekline od sunca

koristite proizvode bez naftnih derivata (parafin, vazelin), koji zatvaraju pore i zadržavaju toplinu.

Literatura:

1. Brenner M. and Hearing V. J. 2008. The Protective Role of Melanin Against UV Damage in Human Skin. Photochemistry and Photobiology. 84, 3.

2. Popkin B. M., D’Anci K. E., Rosenberg I. H. 2010. Water, Hydration and Health. Nutrition Reviews. 68, 8.

3. Latha M.S., Martis J., Shobha V.,Shinde R. S.,Bangera S.,Krishnankutty B.,Bellary S., Varughese S., Rao P., Kumar B. R. N. 2013. Sunscreening Agents. The Journal of Clinical and Aestetic Dermatology. 6. 1.

Dijeli dalje:


Oznake njega kože gaia naturelle kolagen hijaluronska krema

*Tečaj €/kn: 7,53450
Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...