Preskoči na glavni sadržaj
0

Kolagen shot Gaia Naturelle – Klinički dokazano djelovanje

Kolagen shot Gaia Naturelle – Klinički dokazano djelovanje

O našem kolagenu i njegovom djelovanju smo već pisali u prijašnjim blogovima, sada možemo njegovo djelovanje potvrditi još i rezultatima kliničkog istraživanja.

Dodaci prehrani s kolagenom su trenutno najpopularniji i najprodavaniji dodaci prehrani na tržištu. Svaki dan se pojavljuju novi proizvodi s kolagenom u kombinaciji s različitim aktivnim sastojcima. Široka ponuda različitih proizvoda, konačnog kupca nerijetko zbunjuje i postavlja pred zaista težak izbor- koji je najbolji kolagen, kojeg izabrati i koja je njihova razlika. 

Klinički dokazano djelovanje - Gaia Naturelle Kolagen shot

Do sada smo o učinkovitosti Kolagen shot-a pisali na temelju istraživanja provedenih na različitim proizvodima koji sadrže kolagen i MSM. Od danas nadalje, možemo dokazati da kombinacija 5'000 mg kolagena i 1'500 mg MSM u 12 tjednoj studiji pokazuje izvanredne rezultate na koži u usporedbi s proizvodima koji ne sadrže visoke doze MSM-a.

Neovisni institut je proveo randomiziranu, dvostruko slijepu, s placebom kontroliranu kliničku studiju. U kliničkoj studiji je sudjelovalo 107 žena u dobi od 40 do 65 godina.

Cilj studije je bio provjeriti učinkovitost našeg proizvoda Kolagen shot-a kod stimulacije sinteze kolagena i elastina u dermalnom sloju kože.

Sudionice studije su bile podijeljene u 3 testne grupe koje su konzumirale proizvode s različitom količinom aktivnih sastojaka:

  1. grupa: 5'000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, 1'500 mg MSM i 80 mg vitamina C
  2. grupa: 10'000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena i 80 mg vitamina C
  3. grupa: placebo

Sve tri testne grupe su navedene proizvode konzumirale u tekućem obliku, u dozi od 25 ml dnevno. Treća grupa (placebo) je predstavljala kontrolnu grupu koje je konzumirala tekućinu bez aktivnih sastojaka.

Dobivene rezultate svih grupa su na kraju usporedili s početnim stanjem.

Sinergija kolagena i MSM-a

Kolagen je najzastupljenija bjelančevina u našem tijelu i predstavlja 25 - 30 % svih bjelančevina u našem organizmu. Nalazimo ga u hrskavici, koži, zubima, noktima, tetivama, mišićima, stijenkama tjelesnih organa i kosi.

S godinama se smanjuje sinteza vlastitog kolagena. Nedostatak kolagena se manifestiraju u obliku slabijeg djelovanja mišićno skeletnog sustava, nastanku bora i suhe kože, krhkih i lomljivih noktiju te pomanjkanju sjaja kose.

Peptidi kolagena u dodacima prehrani, imitiraju razgradnju vlastitog kolagena i aktiviraju fibroblaste u dermisu da proizvedu nove molekule kolagena.

MSM je molekula bogata sumporom, a ima temeljnu ulogu u sintezi kolagena, hijaluronske kiseline i keratohijalina. Sumpor je pored kalcija i fosfora, treći najprisutniji mineral u našem tijelu.

Ljudsko tijelo izgrađuje čak 20 vrsta aminokiselina od kojih 2 aminokiseline u svojoj strukturi sadrže sumpor. To su:

  • metionin - esencijalna aminokiselina (naše tijelo ju ne može samo sintetizirati),
  • cistein - neesencijalna aminokiselina (tijelo ju samo sintetizirati ako mu je dostupan sumpor iz hrane).

Polovica cjelokupnog sumpora iz našeg tijela, nalazi se u koži, mišićima i kostima. Sumpor je nužno potreban mineral za proizvodnju kolagena, glavne strukturne molekule hrskavice i vezivnog tkiva.

Zbog toga ima kombinacija kolagena i MSM-a sinergijski učinak koji poboljšava strukturu kože te smanjuje bore i sitne linije.

Pregled rezultata

Rezultati 1. grupe, koja je konzumirala proizvod s 5'000 mg peptida kolagena, 1'500 MSM-a i vitamin C su nakon 12 tjedana uspoređeni s početnim rezultatima (0. tjedan):

20-postotno poboljšanje gustoće dermisa

Dermis je srednji, najjači i najdeblji sloj kože koji ima važnu ulogu u zaštiti kože pred štetnim vanjskim utjecajima, kao što su izloženost suncu, vjetru ili zagađenju okoliša.

Slojevi kože

Dermis je u uglavnom izgrađen od kolagena i elastina koji koži pružaju snagu i fleksibilnost. Zbog toga debljina dermisa ovisi od količine kolagena i elastina. Oko 25. godine, kada se smanji sinteza kolagena u našem tijelu, počinje se smanjivati i gustoća dermisa. Gubitak gustoće kože se vidi u obliku opuštene kože, sitnih linija i bora.

Gustoća dermisa

Kliničko istraživanje je pokazalo značajno poboljšanje gustoće dermisa za 20% s korištenjem kombinacije hidroliziranog kolagena i MSM-a.

Gustoća dermisa

3,6-postotno poboljšanje debljine dermisa

Debljina dermisa se s godinama smanjuje, što može uzrokovati gubitak elastičnosti kože. Genetika igra važnu ulogu u problemima s tankom kožom, ali UV zrake (sunce i solarij) imaju najveći utjecaj na stanjivanje naše kože.

Slobodni radikali koji nastaju zbog izlaganja UV zrakama, uzrokuju prerano starenje kože, kojeg nazivamo fotostarenje. Osim što mogu oštetiti naš DNK, slobodni radikali uzrokuju i nepovratna oštećenja u strukturi kolagena, zbog čega koža gubi elastičnost, stanjuje se i postaje gruba.

Debljina dermisa

Zbog stalnog izlaganja svjetlosti, stanjivanje kože lica je gotovo nemoguće spriječiti, stoga je poboljšanje od 3,6% u samo 12 tjedana, izuzetno postignuće.

32-postotno poboljšanje hidratacije kože

Hidratacija je iznimno važna kod sprječavanja nastanka prijevremenih bora. Vaša koža treba vodu da bi bila čvrsta i elastična, drugim riječima, da izgleda zdravo.

Hidratizirana koža već na prvi pogled izgleda mlađe, jer je zategnutija, čvršća  i ujednačenog izgleda. No, hidratacija kože nije samo stvar estetike. Suha i dehidrirana koža, ne može pravilno obavljati ulogu kožne barijere. Zbog toga postaje osjetljivija na vanjske utjecaje. Kada kožna barijera nije učinkovita, dolazi do prepuštanja bakterija kroz gornji sloj kože, što dovodi do infekcije.

Hidratacija kože

Studija je pokazala da se nakon 12 tjedana konzumacije Kolagen shot-a, hidratacija povećala za 32%.

12-postotno poboljšanje teksture kože

Tekstura kože se odnosi na mekoću i ujednačenost tena. O dobroj teksturi kože govorimo kada je ten gladak, mekan i ugodan na dodir. S druge strane, koža s lošom teksturom je gruba i neujednačena, a često su prisutne i široke pore.

Hrapavost kože se je nakon 12 tjedana smanjila za 12%.

Kod usporedbe rezultata 3 testne grupe, vidimo da ima skupina koja je konzumirala 5'000 mg kolagena i 1'500 mg MSM-a duplo bolji rezultat u usporedbi s testnom grupom koja je konzumirala 10'000 mg kolagen bez MSM-a.

Dodatak MSM-a u kombinaciji s kolagenom dokazano poboljšava teksturu kože odnosno hrapavost.

14 % manja dubina bora i 12 % smanjen volumen bora

Bore se pojavljuju kod tanje, manje hidratizirane i manje elastične kože. S godinama gubimo debljinu i gustoću kože, koža je manje hidratizirana i elastična zbog čega počinje prirodan proces stvaranja bora.

Smanjenje bora

Studija je pokazala da ovaj prirodni proces starenja kože, možemo usporiti i preokrenuti sa suplementacijom kolagenom i MSM-om. Nakon 12 tjedana suplementacije, dubina bora se smanjila za 14%, dok se je količina odnosno volumen bora smanjio za 12%.

Rezultati su zaista zadivljujući u samo 12 tjedana zar ne!

Naručite i vi Kolagen shot i uživajte u njihovim rezultatima.

 

- The Effect of 12-week Dietary Intake of Food Supplements Containing Collagen on Dermis Density and Other Skin Parameters (TO-COSKIN)

Dijeli dalje:


Oznake kolagen njega kože anti-age

*Tečaj €/kn: 7,53450
Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...