Preskoči na glavni sadržaj
0

Anti-age krema - kada je pravo vrijeme da ju počnemo koristiti?

Anti-age krema - kada je pravo vrijeme da ju počnemo koristiti?

Usporimo starenje kože i tijela i započnimo s anti-age njegom na vrijeme.

Vrlo često se pitamo kada je pravo vrijeme da započnemo s anti-age njegom kože? Da li je anti age njega namijenjena samo za osobe starije od 50 godina i mogu li anti-age proizvodi naštetiti našoj koži ako ih počnemo prerano koristiti?

U ovom blogu doznati ćete sve o:

Najpoznatiji sastojci za anti-age njegu

Druge anti-age metode

Starenje kože i organizma je prirodni proces koji se odvija postepeno. Stručnjaci smatraju da proces starenja započinje već iza 20. godine života. Tada se metabolizam postepeno usporava, smanjuje se proizvodnja i regeneracija stanica, koje su ključne za normalno djelovanje organizma.

Promjene na koži povezane su s čimbenicima okoliša, genetskom strukturom, prehranom i drugim čimbenicima. Ipak, najveći pojedinačni faktor je izlaganje suncu. To možete vidjeti usporedbom dijelova vašeg tijela koji su redovito izloženi suncu s područjima koja su zaštićena od sunčeve svjetlosti.

Zbog prirodnog procesa starenja i djelovanja UV zraka, s godinama se dešavaju promjene u vezivnom tkivu (kolagenu, elastinu) zbog kojeg se smanjuje elastičnost i čvrstoća kože. Zbog toga, koža koja stari izgleda tanja, bljeđa i prozirnija.(1)

Promjene na koži su među najvidljivijim znakovima starenja. Dokazi starenja uključuju bore, opuštenu kožu, sijedu kosu ali i bolne zglobove, slabiju pokretljivost i dugi niz poteškoća.

Zbog toga bi bilo idealno da već iza 20. godine vodimo brigu o našem tijelu i postepeno usporavamo proces starenja. Najčešće, prekasno posežemo za anti-age proizvodima. Mnogo je lakše održati zdrav tonus kože kada s adekvatnom njegom započinjemo dovoljno rano. Jednom kada se koža opusti i pojave se dublje bore, teže ćemo vratiti kožu u prvobitno stanje. Isto vrijedi i za regeneraciju zglobova.

Baš tada, kada znakovi starenja još nisu vidljivi, prvo je vrijeme da posežemo za anti age proizvodima.

Da vam otkrijemo tajnu! Anti age proizvodi ne sadrže ništa drugo osim visokih koncentracija antioksidansa i molekula kao što su kolagen, hijaluronska kiselina, vitamin C i koenzim Q10. Te molekule naše tijelo s godinama prestaje proizvoditi i zbog toga ih moramo dodati u tijelo s prehranom kako bi usporili starenje.

Za cjelovitu anti-age njegu moramo uključiti:

  • zdravu i uravnoteženu prehranu,
  • dodatke prehrani bogate antioksidansima,
  • adekvatnu njegu kože (kreme, losioni i serumi),
  • uvesti zdrave navike.

Pušenje, pretjerana ispostavljenost suncu, konzumacija alkohola, rafiniranih šećera i brze nezdrave hrane potiču proces propadanja kolagena i ujedno uzrokuju starenje cijelog organizma.

Najpoznatiji sastojci za anti-age njegu

Kolagen

S obzirom na to da kolagen čini gotovo 70% vezivnog tkiva i kože, jedan je od najvažnijih proteina u našem tijelu. Prirodna proizvodnja kolagena se počinje s godinama smanjivati i zbog toga je nužno da ga dodajemo u obliku dodataka prehrani kao što su Kolagen shot i Kolagen shot 10,000. Dodaci prehrani pomoći će nadoknaditi izgubljeni kolagen na mjestima gdje ga tijelo najviše treba. Kolagen se uglavnom ne dodaje u kozmetičke proizvode jer je struktura njegove molekule prevelika da bi se apsorbirala kroz kožu. Kada hidrolizirani kolagen popijemo, u našem probavnom sustavu se peptidi kolagena razgrade na dovoljno male strukture da se mogu apsorbirati kroz sluznicu tankog crijeva i iskoristiti za izgradnju vezivnog tkiva.

MSM

Sumpor ima iznimno važno ulogu u našem tijelu. MSM ili metilsulfonilmetan je prirodno prisutan mineral u svim živim organizmima. Djeluje kao donor sumpora koji je nužno potreban za proizvodnju aminokiselina i vitamina u ljudskom tijelu. Zbog antioksidativnog i protuupalnog djelovanja se vrlo često dodaje u dodatke prehrani i kozmetičke proizvode namijenjene za njegu problematične kože. Zbog poticanja regeneracije stanica MSM smo dodali u većinu naših prirodnih krema s anti-age efektom. Najprodavanija je Hijaluronska krema za lice koje je namijenjena njezi svih tipova kože.

Gaia Naturelle- Anti age Hijaluronska krema za lice, MSM

Hijaluronska kiselina

Hijaluron ili hijaluronska kiselina je neizbježni sastojak u anti-age njezi. Molekula hijalurona sadrži do 1000 puta više vode od svoje težine. Zbog toga učinkovito zadržava vlagu u tkivima i sprječava dehidraciju kože. U kremama i losionima ima ulogu hidratacije kože i stvara zaštitni film koji štiti kožu od isparavanja vlage. Naš Hijaluronski losion za tijelo preporučujemo za njegu suhe kože kao i kod osoba koje imaju dermatitis. Hijaluronska kiselina u dodacima prehrani ima ulogu održavanja vlage i sprječavanja sušenja stanica u našem tijelu.

Gaia Naturelle- Anti age Hijaluronski losion za tijelo, MSM

Vitamin C

Vitamin C je iznimno važan vitamin koji je poznat po antioksidativnom djelovanju. Što znači da inaktivira djelovanje slobodnih radikala koji se tvore u tijelu prilikom normalnog metabolizma ili izloženosti štetnim vanjskim čimbenicima. Vitamin C u našem tijelu ima iznimno važnu ulogu pokretanja regeneracije i proizvodnje novog vezivnog tkiva te djeluje kao kofaktor za proizvodnju kolagena. Zbog niza pozitivnih djelovanja na organizam, ne iznenađuje nas činjenica da se dodaje u dodatke prehrani i kozmetičke proizvode.

Gaia Naturelle- Anti age Serum s vitaminom C za lice

U našem Kolagen shot-u ima ulogu antioksidansa, aktivatora proizvodnje kolagena i apsorpcije MSM-a. Sve češće se dodaje i u proizvode namijenjene anti-age njezi kože. Serum s vitaminom C sprječava razgradnju kolagena u koži, potiče regeneraciju stanica zbog čega ubrzava proces cijeljenja sitnih ožiljaka. Osim toga vitamin C u kozmetičkim proizvodima vrlo učinkovito posvjetljuje hiperpigmentacijske fleke i mrlje nastale zbog hormonalne neravnoteže i djelovanja UV zraka.

Druge anti-age metode

Koji tretman i sastojak će u konačnici pomoći vašoj koži i tijelu da održe mladost ovisno je o vašim ciljevima, željama i stanju organizma. Krenemo li dovoljno rano brinuti o našoj koži, spriječit ćemo stvaranje dubljih bora i održat ćemo kožu elastičnijom i zategnutijom.

Zaštita od sunca jedan je od glavnih čimbenika koji usporava starenje. Pretjerano izlaganje suncu može uzrokovati bore i tamne mrlje na koži. Međutim, nije kasno ako ste već iskusili desetljeća visokog izlaganja suncu. Kvalitetna krema za lice sa zaštitnim faktorom zaštiti će vašu kožu od daljnjeg propadanja vezivnog tkiva i gubitka tonusa.(2)

Masaža lica pomaže u promicanju zdrave kože i opuštanju mišića lica. Osim toga djeluje protuupalno i ubrzava prokrvljenost koja omogućuje opskrbu stanica sa svim hranjivim sastojcima koje treba za normalno djelovanje. Redovita masaža lica može pomoći kod smanjenja bora, opuštenosti kože i poboljšanju teksture. Djeluje opuštajuće i pomlađujuće, pomaže vam da izgledate bolje i osjećate se bolje.

Zapamtite da su ovo samo neki potencijalni elementi učinkovite rutine protiv starenja kože. Možda će trebati vremena da se vide rezultati, ali strpljenje i upornost mogu rezultirati blistavijim tenom.

Literatura:

1. Aging changes in skin. MedlinePlus. National Librery od Medicine

2. Caberlotto E.,  Ruiz L., Miller Z., Poletti M., Tadlock L. 2017. Effects of a skin-massaging device on the ex-vivo expression of human dermis proteins and in-vivo facial wrinkles. Plos One. 12, 3. DOI: 10.1371/journal.pone.0172624

Dijeli dalje:


Oznake kolagen njega kože anti-age

*Tečaj €/kn: 7,53450
Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...