Preskoči na glavni sadržaj
0

8 najčešćih grešaka kod njege kože

8 najčešćih grešaka kod njege kože

Njega kože vrlo je važna ako želimo održati ili poboljšati zdravlje naše kože. Naravno, za pravilnu njegu kože potrebni su nam kvalitetni proizvodi koji odgovaraju našem tipu kože i našim kožnim problemima. Također je potrebno znati kojim redoslijedom koristiti odgovarajuće proizvode za njegu. Sve o tome i još mnogo više možete pročitati u članku.

Zdrava koža nas štiti od štetnih vanjskih utjecaja, kao npr zagađenje zraka. Zimi nas štiti od hladnoće, ali sada kada su temperature više, štiti nas od sunca i sprječava starenje kože pod utjecajem ultraljubičastih zraka.

Njega kože vrlo je važna tijekom cijele godine. Temeljito, svakodnevno čišćenje i dobra hidratantna njega održat će vašu kožu zdravom.

Naravno, za pravilnu njegu kože potrebni su nam kvalitetni proizvodi za njegu koji odgovaraju našem tipu kože i problemima koje možemo imati s kožom. Osim toga, pomažu nam smiriti nadraženu kožu, učiniti je ponovno zdravom i spriječiti razvoj kožnih bolesti.

Zašto je njega kože ključna za održavanje zdrave kože

Baš kao što je našem tijelu potrebna hrana, tako je i našoj koži potrebna svakodnevna pravilna njega kako bi zadržala čvrst i blistav izgled.

Proizvodi za njegu imaju ulogu da hidratiziraju i hrane našu kožu. Hidratizacija povećava sadržaj vode/vlage u koži, a istovremeno je štiti i potiče pravilno ljuštenje mrtvih stanica kože. Tako koža postaje glatka, meka i daje osjećaj ugode.

Oštećena i suha koža nas manje štiti kožu od zagađenja, slobodnih radikala i sunca. Zato je važno održavati našu kožu zdravom.

Posebnim proizvodima za njegu možemo spriječiti nastanak specifičnih probleme kože, kao što su starenje, hiperpigmentacije i akne.

Prirodna kozmetika Gaia Naturelle

Njega kože prilagođena vašem tipu kože

Imate li suhu, masnu ili osjetljivu kožu? Kakvav tip kože zausta imate? Poznavanje tipa kože može vam pomoći kada sljedeći put budete u trgovini s kozmetičkim proizvodima.

Korištenje proizvoda za pogrešni tip kože, može pogoršati akne, suhoću ili druge probleme s kožom.

Svaki tip kože ima svoje prednosti i mane. Suha koža sklona je perutanju, ali s druge strane nema masnim izgled. Ako imate mješovitu kožu, smeta vam T-zona.

Kao što žene s kovrčavom kosom žele ravnu kosu ili obrnuto, tako je i s kožom. Činjenica je da tip kože ne možete promijeniti jer je to genetski određeno.

Sve što možete učiniti je prepoznati njezine slabosti i naučiti se njegovati ju kako biste se svaki dan osjećali divno!

Tipovi kože

Kao što sam već spomenula, tip kože je genetski određen i ne mijenja se. Tijekom života mijenja se samo trenutno stanje kože. Ovo ovisi od:

  • hormonalnog statusa,
  • zdravstvenog stanja,
  • načina života,
  • psihološkog stanja.

Tako i normalna koža može privremeno postati problematična.

U osnovi postoje četiri tipa kože: normalna, suha, masna i mješovita koža.

Tip kože Gaia Naturelle njega kože

Masna koža

Kako prepoznati masnu kožu? Masnu kožu karakterizira masni sjaj, proširene, jasno vidljive pore te deblja i blijeda koža.

Masna koža je izraz za tip kože s povećanom proizvodnjom sebuma. Sklona je miteserima i prištićima te raznim oblicima akni.

Kako njegovati masnu kožu:

  • koristite hidratantne proizvode,
  • ne izostavljajte korištenje dnevno/noćne kreme,
  • koristite nježne proizvode,
  • pijete dovoljno vode.

Kod njege masne kože najčešća je greška ta, da se izostavlja nanošenje dnevno/noćne kreme s izgovorom da je ionako koža sama po sebi masna, te da ne treba dodavati dodatnu masnoću. Glavna karakteristika masne kože je dehidrirani gornji sloj kože zbog čega koža počinje lučiti još više loja. Kod redovitog njegovanja masne kože i redovitog nanošenja hidratantne kreme, koža će se manje mastiti.

Mješovita koža

Kako prepoznati mješoviti tip kože? Kao što ime sugerira, mješovita koža se sastoji od nekoliko tipova kože. Najčešće je T-zona (vidi sliku ispod) masna, dok na obrazima prevladava suhi ili normalan tip kože.

Kako njegovati mješovitu kožu:

  • koristite hidratantne proizvode,
  • koristite bogatu i hranjivu dnevno/noćnu kremu,
  • upotreba nježnih proizvoda,
  • pijte dovolno vode.

Suha koža

Kako prepoznati suhi tip kože? Suha koža sklona je crvenilu, ljuštenju, preranom stvaranju bora i gubitku boje.

Ovaj tip kože proizvodi manje sebuma od normalne kože. Kao rezultat toga, suhoj koži nedostaju lipidi potrebni za zadržavanje vlage. Stoga je vrlo čest osjećaj neugodne napetosti i hrapavosti.

Ponekad može biti i osjetljiva. Zašto?

Zbog oštećene kožne barijere, koja ne može štititi kožu od vanjskih utjecaja. Stres, može također utjecati na pogoršanje stanja.

Jeste li znali da su 40% posjeta dermatologa vezani s problemima sa suhom kožom?

Normalna koža

Kako prepoznati normalan tip kože? Koža je mekana, zategnuta, hidratizirana, nahranjena i svježa. I svi joj zavide.

No, čak i ako ste rođeni pod sretnom zvijezdom, morate se pobrinuti da njezina ljepota potraje što dulje.

Kako njegovati normalnu kožu:

  • dovoljnu ju hidrirajte,
  • redovito ju njegujte ujutro i navečer,
  • koristite nježne proizvode za njegu kože,
  • pijte dovoljno tekućine.

4 osnovna koraka dnevne njege kože - osnovna rutina njege kože

Bez obzira na vaš tip kože, dnevna rutina njege kože može održati cjelokupno zdravlje i poboljšati određene probleme kao što su: akne, ožiljci i tamne mrlje. Dnevna rutina njege kože sastoji se od četiri osnovna koraka koje možete raditi ujutro i navečer prije spavanja.

Pjena za pranje lica Gaia Naturelle

1. Čišćenje lica

Temeljito čišćenje prvi je korak u učinkovitoj njezi kože. Čišćenje uklanja prljavštinu, znoj, sebum i šminku te priprema kožu za njegu. Očišćena koža također bolje apsorbirati aktivne sastojke proizvoda za njegu.

Pjena za pranje lica namjenjena je čišćenje svih tipova kože.

  • Obavezno operite ruke prije čišćenja kako ne biste nanijeli dodatne nečistoće na lice.
  • Zatim operite lice mlakom/toplom vodom – vruća ili hladna voda može iritirati i isušiti kožu.
  • Odaberite sredstvo za pranje lica koje ne ostavlja osjećaj zatezanja kože nakon pranja.
  • Ravnomjerno rasporedite po licu, zatim nježno kružnim pokretima umasirajte u kožu i dobro isperite vodom.
  • Čišćenje lice se ne preporučuje više od dva puta dnevno. Ako imate jako suhu kožu, umjesto gela ili pjene za pranje lica, ujutro možete koristiti samo vodu.

Za skidanje teže šminke kao npr. vodootpornu maskaru, ponovite postupak ili napravite dvostruko čišćenje. Uklonite vodootpornu šminku uljnim sredstvom za čišćenje, micelarnom vodom ili mlijekom za čišćenje. Zatim očistite kožu gelom ili pjenom za pranje, koju isperite vodom. Na kraju nježno obrišite kožu ručnikom i nemojte trljati!

Zadnje vrijeme vrlo su popularni i dodaci za njegu koji pomažu kod dubinskog čišćenja vaše kože. Među njima je sonični uređaj za čišćenje lica koji tehnologijom vibracija s mekanim silikonskim četkicama, može učinkovito odstraniti masnoću i ostatke šminke, dubinski očistiti kožu i pore te poboljšati izgled vaše kože.

Blazinice za čišćenje lica je još jedan must-have dodatak za njegu koji je posebno praktičan za ponijeti sa sobom na putovanje. Blazinice mogu skinuti čak i tešku šminku s upotrebom samo tople vode.

Njega kože Gaia Naturelle

2. Toniziranje

Tonik bi trebao biti dio vaše dnevne rutine njege kože. Tonikom uklanjate sve tragove sredstva za čišćenje, osvježavate kožu i vraćate joj prirodnu pH vrijednost.

  • Nakon čišćenja navlažite vaticu tonikom i nježno utrljajte na kožu lica i vrata.
  • Obratite pozornost na suhe dijelove i područja na kojima mogu biti ostaci šminke.
  • Tonik možete natočiti i na dlan te nanijeti čistim prstima.

Hijaluronska krema za lice Gaia Naturelle

3. Njega kože

Nakon čišćenja i toniziranja vaša je koža spremna upiti aktivne sastojke proizvoda za njegu. Odaberite proizvode koji će nahraniti i hidratizirati vašu kožu. Odabir proizvoda za njegu, naravno, ovisi o zahtjevima vaše kože.

Hijaluronska krema za lice namjenjena je za njegu svih tipova kože uključujući i osjetljivu.

zaštita od UV zraka Gaia Naturelle

4. Zaštita kože

Zaštita od sunca nije važna samo ljeti, već i zimi. Čak i ako je oblačno, važno je nanijeti zaštitni faktor. Štetne UV zrake glavni su uzrok preranog starenja kože.

 

Proizvodi sa zaštitnim faktorom su posljednji korak vaše jutarnje rutine njege kože, nakon koje možete nanijeti šminku.

Dodatna njega kože

Osnovna rutina je temelj njege kože. Jednom tjednom do dva puta mjesečno, preporučujemo da vašoj koži posvetite malo više pažnje tako da ju temeljitije očistite i nahranite. 

Dodatna njega posebno se preporučuje kod znakova starenja, proširenih pora, crvenila, pigmentnih mrlja.

njega kože Gaia Naturelle

1. Piling kože

Piling za lice preporučuje se barem jednom tjedno. Pilingom uklanjamo odumrle stanice epidermisa i time ubrzavamo regeneraciju kože. Nakon upotrebe uvijek moramo nanijeti tonik i hidratantnu masku kako bismo nahranili ili umirili kožu.

Prirodna maska za lice Gaia Naturelle

2. Maska za lice

Maske za lice sadrže aktivne sastojke koje nahrane kožu, njeguju je i vraćaju mladenački sjaj. Maske za lice možete raditi jednom tjedno ili češće, ovisno od vrste maske i problematike kože.

Pronađite prirodnu masku za lice za vaš tip kože.

Vitamin C serum Gaia Naturelle

3. Serum za lice

Serumi za lice prodiru dublje u kožu nego kreme jer su molekule u serumima puno manje, a sastojci koncentriraniji. Stoga učinkovitije djeluje na razne kožne probleme, poput bora, akni,...

 

Vitamin C Serum je uljni serum sa stabilnim oblikom vitamina C koji ne iritira kožu i ne uzrokuje perutanje kože. Izvrsno djeluje protiv hiperpigmentacijskih mrlja i ujednačava ten kože. Pomiješajte 1-2 kapi seruma s uobičajenom količinom hidratantne kreme i nanesite na lice, vrat i dekolte. Za intenzivniju njegu nanesite 2-3 kapi dva puta dnevno.

8 najčešćih grešaka u njezi kože

1. Pregrub piling

Piling je izvrstan za našu kožu jer čisti pore, uklanja mrtve stanice kože i priprema kožu za masku koja slijedi nakon pilinga. Ali budite nježni i nemojte to činiti prečesto.

2. Neodgovarajući proizvodi za čišćenje

Pri odabiru proizvoda za čišćenje kože svakako provjerite njihov sastav. Pazite da proizvodi ne sadrže sapun i alkohol jer ova dva sastojka isušuju kožu.

3. Neredovito čišćenje lica prije spavanja

Tijekom noći naša se koža "detoksificira" i regenerira, stoga je bitno temeljito ukloniti svu šminku i očistiti lice.

4. Prečesto dodirivanje kože

Svaki put kad dotaknemo svoju kožu, postoji mogućnost da na nju prenesemo bakterije. One mogu stvoriti infekcije koje utječu na starenje kože, pojavu akni i drugih nepravilnosti.

5. Nepravilan redoslijed nanošenja proizvoda za njegu

Pravilni redoslijed njege kože je pravilan: čišćenje lica + tonik + serum + krema za lice + krema za područje oko očiju. Jednom tjedno, nakon čišćenja lica, slijedi piling, nakon čega na kožu nanesemo masku i nastavljamo sa serumom.

6. Nedovoljno sna

San je ključan za obnovu i detoksikaciju kože.

7. Neadekvatna i nezdrava prehrana

Alkohol, slatkiši i masna hrana utječu na kvalitetu vaše kože. Stoga jedite hranu bogatu antioksidansima i pijte dovoljno tekućine.

8. Topla voda

Vruće ili prevruća voda isušuje kožu.

Dijeli dalje:


Oznake njega kože tip kože

*Tečaj €/kn: 7,53450
Ova web stranica za bolje djelovanje koristi kolačiće.
Ovi kolačići ne utječu na vašu privatnost. Više ...