Preskoči na glavni sadržaj
0

Dobro raspoloženje

Dobro raspoloženje

Za cjelokupno zdravlje i dobrobit u tijelu mora se zadovoljiti nekoliko čimbenika. Adekvatna, zdrava, cjelovita - najbolja sezonska prehrana, dovoljno tekućine i redovita tjelesna aktivnost. Zatim se također brine za dobru i stabilnu mentalnu, a ne samo fizičku kondiciju. Uzimajući u obzir sve gore navedene čimbenike, osoba se stoga dobro priprema za suočavanje sa stresom i lakše se nađe u težim situacijama.

U ovom je trenutku vrijedno napomenuti da je važno konzumirati i dodatke prehrani jer se svi vitamini, minerali i drugi aktivni sastojci ne mogu unositi s hranom (da bi se zadovoljile dnevne potrebe). A što se događa kada je na tržištu more dodataka prehrani različitih proizvođača - svaki od njih kaže da je to najbolje. Zbunjujuće, zar ne?

Prilikom odabira dodataka prehrani, izuzetno je važno prvo provjeriti što vašem tijelu zaista nedostaje. Šteta bi bilo uzimati dodatak prehrani koji vašem tijelu zapravo ne treba - s izuzetkom vitamina C, za koji se zna da se ne može predozirati, jer se višak izlučuje u urinu.

Ne smijemo zaboraviti da kolagen igra veliku ulogu u vitalnosti tijela. To je najvažniji protein u tijelu i brine se za mladenački izgled i unutrašnju vitalnost. Uz dovoljnu količinu kolagena u tijelu, osigurat ćete fleksibilnost zglobova, vaskularnu fleksibilnost i zdravo vezivno tkivo. Bilo da se odlučite za zamjenu kolagena u obliku dodataka prehrani ili s odabranom prehranom koja također potiče stvaranje vlastitog kolagena, u konačnici je u potpunosti vaša odluka.

Najbolje od svega, međutim, bilo bi da postoji jedan dodatak koji bi se pobrinuo za ravnotežu svih vitamina, minerala i drugih hranjivih sastojaka koji bi našem tijelu pružili savršenu ravnotežu. Ali, nažalost, još smo daleko od toga.

Preporučujemo

*Tečaj €/kn: 7,53450