fbpx

Kako se riješiti celulita se ženske najviše pitamo prije ljeta prije nego što moramo u kupaći. Se slažete? Sama se s njim ne bavim jako puno ali za sada mi nekako ide. Trudim se piti puno vode, inače se gibam često i vježbam ali upotrebljavam i piling. Vidjet ćemo šta će biti sada nakon druge trudnoće 🙂

Zašto muški uglavnom nemaju celulit?

Da li ste se ikada pitale zašto su muški bez celulita? Za to je odgovoran ženski hormon estrogen. On prouzroči da se kolagenska vlakna u vezivnom tkivu smekšaju odnosno skrate. Tako mast koja se nalazi u potkoži (u najdubljem sloju kože) pritišće prema površini kože. Kod žena se to pokaže kao narančina koža, kod muških se uopće ne primijeti. Razlog je u tome što su muška kolagenska vlakna u koži pozicionirana tako da se križaju a ne okomito kao kod žena.

CELULIT

Zašto nastaje celulit?

Razloga za nastanak celulita je više. Jedan od njih je već spomenuti estrogen, drugi veći uzrok je loš protok limfnog sistema. Protok limfe omogući čišćenje toksina u tijelu koje limfa prenese jetri i bubrezima. Ako je limfna put spora se masnoća i toksini gomilaju u potkoži što uzrokuje celulit.

Drugi uzroci za nastajanje celulita:

  1. loša prehrana (previše šećera, gazirana pića) i način života (pušenje, pijenje alkohola)
  2. premalo gibanja
  3. trudnoća (zbog povećanja masnih obloga i povećanja tekućine u tijelu)
  4. uzimanje kontracepcijskih tableta (zbog hormonske neravnoteže)
  5. genetski čimbenici

Kako se riješiti celulita?

Teško. Jednostavno je tako. Ali sigurno se da. Na prvom mjestu je zdrava hrana, unos dovoljne količine tekućine (vode) i sport. Odlično je sve to u kombinaciji s masažom, kremama i pilingom. S masažom i pilingom ili uljima povećavamo elastičnost kože i poboljšamo cirkulaciju i razbijanje masnih stanica.

 

Popust na količinu prilikom kupnje 5 ili više Kolagen Shot-a!-5% ili -10%