fbpx

Jastuk protiv bora je zanimljiv izum moram priznati. Možda pored Kolagen shota počnem promovirati i to. 🙂 Ako se već tako borimo protiv znakova starenja možemo i onda dok spavamo.

Borba protiv bora dok spavate

Koliko puta ste već čuli da je dovoljno sna potrebno za ljepotu? Za spavanje to stvarno možemo reći ako osim dužine spavanja uvedemo još par trikova. Čak 85 % ljudi zbog spavanja na boku ili trbuhu za vrijeme spavanja pritišće mekane dijelove lica na jastuk što prouzroči nastajanje i utvrđivanje bora na licu. Najviše se produbljuju bore kod očiju i bore koje su ispod nosa i oko usta.

Jastuk protiv bora

Starenje je normalan i neizostavan proces koji ne možemo zaustaviti ali zato postoji puno pripravaka i metoda s kojim ga možemo bar usporiti. Jedna od stvari koje možemo napraviti je da za spavanje upotrebljavamo jastuk protiv bora. Tajna je navodno u posebnom obliku i materijalima iz kojih je sastavljen jastuk. Možemo odrediti 3 kategorije koje ugodno utječu na usporeno starenje i to su oblik jastuka, prevlaka za jastuk i s čim je napunjen jastuk.

  1. Poseban oblik jastuka: kod oblika ciljamo prije svega na naslon glave koji omogućava takav položaj glave kod kojeg dođe do što manjeg pritiska na određene dijelove lica.
  2. Svilene prevlake za jastuke: svila je mekan i nježan materijal koji je najbolji za kožu za vrijeme spavanja. Zbog svojih značajki dolazi do najmanjih sila koje nastaju pri dodiru kože i jastuka i zato je taj materijal najprimjereniji. Za razliku od pamuka i drugih materijala svila ne grebe i ne trga kožu što omogućava održavanje mekane i mlade kože. Pored toga je svila udobna i produžava životni vijek vašoj frizuri
  3. Posebno punjenje u jastucima: zadnji faktor koji ima bitnu ulogu kod jastuka je punjenje koje sadrži neke minerale. Jedan između tih minerala je npr. bakrov oksid koji ima bitnu ulogu pri procesu obnavljanja kože. Bakar u jastuku smanjuje vidljivost bora i tako pomaže da koža bude glatka.

Da li su jastuci protiv bora samo marketinški trik?

Kažu da bi se rezultati zbog spavanja na primjerenom jastuku trebali vidjeti već u roku mjesec dana. Postoje klinička istraživanja koja dokazuju učinkovitost tih jastuka. Naravno da će se na nekoj točki u svakom slučaju bore početi pojavljivati, to je normalan proces koji se događa kod starenja. Taj proces možemo usporiti i s izborom pravog jastuka.

Jastuk protiv bora stvarno nije još samo jedan marketinški trik (u Sloveniji je bilo napravljeno jedno istraživanje na Medicinkom fakultetu koje potvrđuje da se dubina bora s pravilnim spavanjem smanji. Pročitajte više s klikom na ovu poveznicu i uživajte u spavanju bez straha od bora 🙂

Izvor: Poljsak, B., Godic, A., Fink, R., Oder, M., Lampe, T. and Dahmane, R. (2015) Sleeping on an AntiWrinkle Pillow Reduces Facial Wrinkles: Results from an Anatomical Study. Forensic Medicine and Anatomy Research, 3, 48-56.

Popust na količinu prilikom kupnje 5 ili više Kolagen Shot-a!-5% ili -10%